Wolves-manager haalt uit naar 'kid' Hoever: 'Ik wil mijn tijd niet verspillen'

Wolves-manager haalt uit naar 'kid' Hoever: 'Ik wil mijn tijd niet verspillen'

06-03-2022 08:54
32

Ki-Jana Hoever heeft zich de woede op de hals gehaald van Wolverhampton Wanderers-manager Bruno Lage. De twintigjarige Nederlander mocht zaterdag starten in het Premier League-duel met Crystal Palace, maar hij viel al na 25 minuten geblesseerd uit.

De vleugelverdediger greep naar zijn hamstring, tot ergernis van Lage. "Dit is een goed voorbeeld van jonge spelers die alles meteen willen en niet met dezelfde intensiteit trainen als ze niet spelen. Dan kunnen dit soort dingen gebeuren", zegt de manager van Wolves op de persconferentie.

"Ik heb te veel kids in mijn team die soms niet werken zoals ze zouden moeten werken. Als ze dan kansen krijgen, dan moeten ze tot de limiet gaan, terwijl ze niet klaar of voorbereid zijn. Ze raken geblesseerd. Dat kan gebeuren, maar in dit geval gebeurde het omdat Ki-Jana niet voorbereid was", vervolgt Lage. "Soms werkt Ki niet met dezelfde intensiteit. Deze waarschuwing is niet alleen voor hem, maar ook voor de andere kids in mijn team. Ze moeten begrijpen dat ik mijn tijd niet verspil aan jongens die niet iedere dag hard werken om beter te worden."

Hoever verruilde Liverpool in de zomer van 2020 voor zo'n tien miljoen euro voor Wolverhampton. De speler van Jong Oranje heeft nog een contract tot medio 2025 in het Molineux Stadium, waar hij doorgaans Nélson Semedo voor zich moet dulden in de pikorde. De Portugese back liep vorige week echter een blessure op.