Telegraaf: Ajax gaat toptalent maandag presenteren, salaris 'geen enkel thema'

7 maart om 07:02
Laatste update: 7 maart om 11:49

Ajax gaat Rayane Bounida maandag presenteren. Dat melden bronnen rond de Amsterdamse club aan De Telegraaf. Op De Toekomst ligt een profcontract klaar voor de zestienjarige dribbelaar van Anderlecht.

Ajax strikt Bounida tot medio 2025. Over twee jaar, als de Belg achttien wordt, zullen de Amsterdammers zijn contract met nog eens twee jaar verlengen. FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester City deden volgens De Telegraaf 'verwoede pogingen' om Bounida op andere gedachten te brengen, maar hij heeft zijn keuze gemaakt.

De transfer hing al even in de lucht. Bounida kreeg vorig jaar een rondleiding in Amsterdam, Anderlecht beet zich stuk op zijn financiële eisen, hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans en trainer Vincent Kompany bevestigden zijn aanstaande vertrek en Bounida nam afgelopen week al afscheid, zonder te bevestigen dat Ajax zijn nieuwe club wordt.

Kindermans noemde Bounida een 'voetbalgenie'. Hij staat te boek als één van Europa's grootste talenten. Het salaris, waarover in België volop wordt gespeculeerd, zou voor Ajax 'geen enkel thema zijn'. Het genoemde bedrag van 700 duizend euro klopt volgens betrokkenen niet. Bij Barça, PSG en Man City kon hij veel meer verdienen.

Bounida sluit in eerste instantie aan bij Ajax O17. De Belgische scout Urbain Haesaert loodste hem naar Amsterdam. "Rayane is altijd aanspeelbaar. Hij heeft een excellente balcontrole en is één met de bal. Hij is slim en voorziet wat er gaat gebeuren. Hij mist nog wat kracht, maar dat komt nog wel", liet hij vorige week optekenen door De Standaard.