Ajax heeft toptalent binnen: Bounida tekent tot medio 2025 in Amsterdam

Ajax heeft toptalent binnen: Bounida tekent tot medio 2025 in Amsterdam

07-03-2022 17:31 Laatste update: 17:43
177

Ajax heeft de komst van Rayane Bounida bevestigd. De zestienjarige aanvallende middenvelder verruilt RSC Anderlecht in de zomer voor de Eredivisie-koploper.

Bounida tekent een contract voor drie seizoenen, tot de zomer van 2025. Volgens De Telegraaf zal de Belg zijn verbintenis over twee jaar, als hij achttien wordt, met nog eens twee jaar verlengen. Het toptalent stond naar verluidt ook in de belangstelling FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester City, maar Ajax heeft aan het langste eind getrokken.

De transfer hing al even in de lucht. Bounida kreeg vorig jaar een rondleiding in Amsterdam, Anderlecht beet zich stuk op zijn financiële eisen, hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans en trainer Vincent Kompany bevestigden zijn aanstaande vertrek en Bounida nam afgelopen week al afscheid, zonder te bevestigen dat Ajax zijn nieuwe club wordt.

In Amsterdam gaat hij in eerste instantie in de jeugdopleiding aan de slag. De vader van Bounida is fan van Ajax en zelf is de dribbelaar een bewonderaar van Abdelhak Nouri. Vooral fysiek moet Bounida nog stappen zetten: hij is 1,62 meter lang en weegt 48 kilo.