Vitesse-sponsor reageert: 'Bazoer niet gezien, stond volgens mij al te douchen'

Vitesse-sponsor reageert: 'Bazoer niet gezien, stond volgens mij al te douchen'

07-03-2022 22:24
20

De Vitesse-sponsor die Riechedly Bazoer zou hebben belaagd in de kleedkamer, doet tegenover Omroep Gelderland anoniem zijn verhaal. De man erkent dat hij in de rust van de wedstrijd tegen PSV in de kleedkamer is geweest, maar benadrukt dat hij geen spelers heeft aangevallen.

De Gelderlander bracht het nieuws zaterdag naar buiten en maakte gewag van een 'dronken sponsor'. Algemeen directeur Pascal van Wijk bevestigde dat een sponsor koers had gezet richting kleedkamer, Bazoer zelf deed het nieuws af als 'fake news'. Beiden lijken gelijk te hebben, afgaande op het verhaal van de sponsor. "In de krant stond dat ik Bazoer zou hebben aangevallen, maar die heb ik niet eens gezien. Volgens mij stond Bazoer al te douchen, want hij werd ook gewisseld", laat hij weten.

Wedden

Meer odds

De sponsor doet dit verhaal dan ook af als 'indianenverhalen, grote kolder', maar heeft dus wel de kleedkamer opgezocht. "Het vertoonde spel (Vitesse stond bij rust met 0-3 achter, red.) zat me dermate hoog dat ik naar huis wilde. In the heat of the moment ben ik vervolgens binnendoor een trap af gegaan en kwam ik bij de kleedkamers." Daar is hij een seconde of twintig gebleven, voordat hij door fysiotherapeut Jos Kortekaas en assistent-trainer Nicky Hofs naar buiten werd gedirigeerd. "Ik had misschien één wijntje op, maar was zeker niet dronken. Het was baldadigheid van mij, maar motiverend bedoeld naar de spelers. Ik wilde geen kwaad en ben echt bij niemand in de buurt geweest."

Van Wijk verklaarde dat de sponsor inmiddels geroyeerd is. Dat heb ik gelezen, maar daar laat ik me niet over uit", reageert deze. "Ik heb de directie van Vitesse gevraagd om een gesprek, maar nog niets gehoord. Als supporter maak ik nu even pas op de plaats en kom ik niet bij de wedstrijden. Maar ik heb niemand pijn gedaan."