'Of ik langer bij PSV blijf hangt ook van de nieuwe trainer en zijn plannen af'

'Of ik langer bij PSV blijf hangt ook van de nieuwe trainer en zijn plannen af'

8 March - 08:28
66

Érick Gutiérrez weet niet of hij volgend seizoen nog bij PSV speelt. De 26-jarige middenvelder is de laatste maanden uitgegroeid tot basisspeler in de ploeg van coach Roger Schmidt en wil nu eerst oogsten met de Eindhovenaren.

In oktober leek Gutiérrez zo goed als afgeschreven bij PSV, maar hij knokte zich terug. "Die periode is afgesloten en ik voel me totaal anders dan toen", zegt hij in het Eindhovens Dagblad. De Mexicaanse international vormt een betrouwbaar duo met Ibrahim Sangaré. "We hebben geen taal nodig om elkaar te begrijpen, dat is misschien wel bijzonder. Een blik is vaak voldoende."

Gutiérrez heeft er allerminst spijt van dat hij afgelopen zomer niet terugkeerde naar zijn geboorteland. "Ik ben een speler die ritme nodig heeft en dat bouw je alleen op als je een aantal wedstrijden achter elkaar blijft staan. Deze trainer heeft me die kans gegeven en daar ben ik hem dankbaar voor. Ook in de tijd dat ik niet in de basis speelde, voelde ik dat hij respect had voor mijn kwaliteiten. Hij deed nooit alsof en heeft veel met me gesproken en me gesteund in de tijd dat ik reserve stond of geblesseerd was. Dat kostte me de nodige wedstrijden, maar nu ben ik klachtenvrij en vol vertrouwen." 

Gutiérrez wil het seizoen nu eerst zo goed mogelijk eindigen met PSV, waar hij na dit seizoen nog een contract voor één jaar heeft. "Ik vind dat het nog beter moet, maar ben uiteraard tevreden dat ik nu weer zoveel speel. Of ik nog langer blijf na dit seizoen? Dat hangt ook van de nieuwe trainer en zijn plannen af. Er zijn op dit moment nog geen nieuwe contractgesprekken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s