Steun uit onverwachte hoek voor Sparta: 'Dan staan wij weer op degradatieplek'

Steun uit onverwachte hoek voor Sparta: 'Dan staan wij weer op degradatieplek'

08-03-2022 09:14
22

Hoewel het voor PEC Zwolle een tegenvaller zou zijn, vindt Bram van Polen dat Sparta de overwinning tegen Vitesse toegewezen moet krijgen. Het duel in Arnhem werd vrijdag gestaakt vanwege wangedrag van een groep supporters.

PEC is aan een opmars bezig en staat na de zege bij Fortuna Sittard (0-1) zestiende in de Eredivisie. Van Polen waakt voor euforie. "Er is nog helemaal niks om te vieren. Het staat allemaal zó dicht bij elkaar. Als Sparta die drie punten van de wedstrijd tegen Vitesse erbij krijgt – en wat mij betreft krijgen ze die zonder die paar laatste minuten te hoeven spelen, want dat hebben ze wel verdiend – dan staan we weer op een rechtstreekse degradatieplek", zegt hij tegen De Telegraaf.

Van Polen erkent wel dat het beter gaat met de Blauwvingers sinds de komst van Dick Schreuder. "Het was een beetje kortzichtig dat zoveel mensen riepen dat er een ervaren trainer moest komen", vindt de aanvoerder. "Niks ten nadele van Art (Langeler, red.), maar de trainer heeft wel echt iets veranderd. De trainer is erin geslaagd om ons te laten geloven in zijn spelconcept. Nu plukken we daar de vruchten van, want veel ploegen hebben het er moeilijk mee."

PEC wacht echter nog wel duels met de volledige top-vijf en nummer zeven FC Utrecht. "We wisten dat als we het gat wilden dichten dat dat meteen na de winterstop moest gebeuren, omdat het programma daarna een stuk zwaarder werd. Maar ik denk dat op dit moment geen enkele tegenstander graag naar Zwolle komt. Het is geweldig dat we er überhaupt weer bij zijn gekomen, maar moeten nu zorgen dat we na speelronde 34 echt iets te vieren hebben."