'Coach van Fortuna zette ons even op scherp, lekker om hem op zijn plek te zetten'

'Coach van Fortuna zette ons even op scherp, lekker om hem op zijn plek te zetten'

06-03-2022 22:55
17

PEC Zwolle-captain Bram van Polen kan zijn geluk niet op, nu de Blauwvingers niet meer laatste staan in de Eredivisie. PEC versloeg Fortuna Sittard zondagavond en was extra gemotiveerd door uitspraken van Sjors Ultee.

PEC won met 0-1 in Sittard, waardoor de Zwollenaren zestiende staan in de Eredivisie. "Wij moesten hier winnen om van de laatste plek af te komen. Dat het dan lukt, is zó lekker", vertelt een lachende Van Polen na afloop bij ESPN.

Wedden

Meer odds

Van Polen zei eerder in het seizoen dat hij niet meer naar de stand wilde kijken. Daar komt nu waarschijnlijk verandering in. "We stonden zo Godsver achter... We hadden zes puntjes voor de winterstop, dus het had niet zoveel zin om naar de stand te kijken. Het is lekker dat we nu van de laatste plek af zijn."

Fortuna-coach Ultee gaf de PEC-spelers overigens nog extra motivatie voor de wedstrijd tegen Fortuna, beweert Van Polen. De captain heeft gehoord dat Ultee niet meer geloofde in de overlevingskansen van PEC. "Die trainer van Fortuna had ons van te voren nog even op scherp gezet, met dat we er eigenlijk niet meer toe deden. Dat liet de trainer nog even zien in de voorbespreking, het raakte ons wel even. Dan is het lekker dat je hem op zijn plek kan zetten."