Update: Russen halen bakzeil bij CAS en blijven uitgesloten van toernooien

Update: Russen halen bakzeil bij CAS en blijven uitgesloten van toernooien

08-03-2022 18:42 Laatste update: 15-03-2022 17:15
153

De FUR, de voetbalbond van Rusland, heeft zich officieel bij het internationaal sporttribunaal CAS gemeld. De Russen willen de door de FIFA en UEFA opgelegde sancties ongedaan maken.

Dat laat het CAS dinsdag in een statement weten. De FUR heeft daarnaast ook een beroep ingediend tegen verschillende bonden die hebben aangegeven voorlopig niet te willen spelen tegen Rusland als gevolg van de oorlog met Oekraïne.

Opvallend is dat de KNVB ook niet van plan is om tegen Rusland te spelen in de huidige omstandigheden, maar de Nederlandse voetbalbond ontbreekt in de lijst met landen waartegen Rusland een beroep indient.

Verschillende Russische teams kunnen voorlopig niet meedoen aan Europese competities. Zo zou Spartak Moskou in de Europa League gaan spelen tegen RB Leipzig, maar door de sancties is Spartak uitgeschakeld. Het nationale elftal van Rusland mag daarnaast niet meedoen in de strijd om een WK-ticket. De FUR wil dat de beslissingen teruggedraaid worden en is daarom naar het CAS gestapt. Binnen enkele dagen wordt er een update verwacht.

Update: Russische clubs blijven voorlopig uitgesloten van internationale competities van de UEFA en de FIFA. Dat heeft het CAS besloten. De Russische voetbalbond FUR was naar het internationale sporttribunaal gestapt uit onvrede over de sancties die de voetbalbonden hadden opgelegd vanwege de inval in Oekraïne.