Guardiola spaart City-speler niet: 'Ik ben nog steeds zó boos. Zo, zo boos'

Guardiola spaart City-speler niet: 'Ik ben nog steeds zó boos. Zo, zo boos'

8 maart - 20:06 Laatste update: 21:26
56

Het zit Pep Guardiola nog steeds hoog dat Kyle Walker in de wedstrijd tegen RB Leipzig in de groepsfase van de Champions League een oliedomme rode kaart pakte. De Spaanse manager geeft op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Sporting Portugal aan dat hij nog steeds boos is op de Manchester City-verdediger.

Walker trapte in de wedstrijd tegen Leipzig na en kon met een directe rode kaart naar de kleedkamer. Hij werd voor drie wedstrijden geschorst door de UEFA, waardoor hij niet alleen het tweeluik met Sporting Portugal mist, maar mogelijk ook de eerstvolgende wedstrijd in de volgende ronde. "Hij verdiende de schorsing van drie wedstrijden", aldus Guardiola op de persconferentie. "Als een speler iets doms doet, verdient hij het."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Walker hoeft niet op medelijden van zijn manager te rekenen. "Sorry, maar na zo'n actie ben ik niet vriendelijk voor Kyle. Ik ben nog steeds zó boos. Zo, zo boos. Hij weet dat ook, daar hoeven we niet meer over te praten. Kyle is een ontzettend belangrijke speler voor ons. We waren in Leipzig al gekwalificeerd voor de volgende ronde. En dan doet hij zoiets doms... De club ging in beroep, maar daar was ik het niet mee eens. Hij verdient drie wedstrijden schorsing."

Manchester City neemt het woensdag op tegen Sporting in het eigen Etihad Stadium. Een plaats in de volgende ronde lijkt zo goed als zeker: City won het eerste duel in Portugal met 0-5.

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!