Van der Vaart schrikt van details in Promes-zaak: 'Dan ben je behoorlijk ziek'

Van der Vaart schrikt van details in Promes-zaak: 'Dan ben je behoorlijk ziek'

08-03-2022 20:57
0

Rafael van der Vaart is geschrokken van de details die dinsdagavond naar buiten kwamen over Quincy Promes. De voetballer zou telefonisch meerdere keren bekend hebben dat hij zijn neef 'dood wilde steken'.

Nieuwsuur bracht het nieuws, dat meteen groot opgepakt werd in de media. Van der Vaart is analist bij de Champions League-wedstrijden van dinsdag bij Ziggo Sport. Hij reageert op de kwestie. "Het is heel heftig en treurig. Hij is een hele goede speler, kende bij Ajax een hele goede periode, maar dat doet er eigenlijk niet toe."

Vooral het feit dat er waarschijnlijk veel getuigen bij het incident aanwezig waren, zorgt voor verbazing bij Van der Vaart. Hij had verwacht dat er eerder actie ondernomen zou worden tegen Promes. "Ongelooflijk: als iemand de politie uitscheldt of te hard rijdt, gaat die bijna de bak in. Hij (Promes, red.) heeft iemand neergestoken, er waren heel veel getuigen waarschijnlijk… En hij voetbalt gewoon nog in Rusland…"

De huidige situatie in Rusland zou ervoor kunnen zorgen dat Promes moeilijk te bereiken is. Het land wordt langzaam afgesloten van de buitenwereld, nu het besloten heeft Oekraïne binnen te vallen. "Dat zou helemaal treurig zijn. Het is zo'n bizarre situatie. Het duurt zó lang, totdat er een uitspraak komt. Als hij iemand 'dood wilde maken', dan ben je behoorlijk ziek", sluit Van der Vaart af.

Het is niet mogelijk om onder dit bericht te reageren. We vragen om jullie begrip.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s