Sparta reageert: Feit dat wangedrag van supporters beloond kan worden

Sparta reageert: "Feit dat wangedrag van supporters beloond kan worden"

08-03-2022 20:58
127

Sparta legt zich neer bij het feit dat het binnenkort voor zes minuten voetbal op en neer naar Arnhem moet. De slotfase van de vrijdag gestaakte wedstrijd tegen Vitesse wordt nog uitgespeeld, werd dinsdagavond bekend.

Sparta vecht tegen degradatie en moet op een nader te bepalen datum een 0-1 voorsprong tegen Vitesse over de streep trekken. De KNVB overwoog ook om die 0-1 tussenstand als eindstand te gebruiken, maar de voetbalbond beoogt een zo eerlijk mogelijk competitieverloop en kiest er daarom voor om de wedstrijd volledig uit te laten spelen. Sparta respecteert dit besluit en wijst naar de richtlijnen van de KNVB. "Anderzijds is het feit dat wangedrag van supporters beloond kan worden, reden over deze richtlijnen na te denken", benadrukt technisch directeur Gerard Nijkamp via de clubkanalen.

De gasten besloten vrijdag namelijk zelf om niet door te spelen, omdat ze zich niet veilig voelden. "De onveilige situatie waar we in de blessuretijd van Vitesse – Sparta mee te maken kregen, blijft teleurstellend", aldus Nijkamp, die er echter niet al te veel woorden meer aan vuil wil maken. "Op voetbaltechnisch vlak gaat onze blik al sinds maandag op de aankomende wedstrijd, van aanstaande zaterdag tegen Go Ahead Eagles. Sportief succes behalen staat bovenaan onze lijst met prioriteiten, we laten ons hierin niet afleiden door randzaken."

Sparta moet ook nog de wedstrijd tegen concurrent Fortuna Sittard inhalen en loopt twee wedstrijden achter op schema. De nummer laatst van de Eredivisie staat voorlopig drie punten achter nummer zestien PEC Zwolle.