'Heb 'n verrassend groot netwerk: bij De Graafschap ook spelers uit ander segment'

'Heb 'n verrassend groot netwerk: bij De Graafschap ook spelers uit ander segment'

08-03-2022 23:22
26

Peter Bijvelds moet de komende jaren het technisch beleid van De Graafschap uit gaan stippelen. De huidige algemeen én technisch directeur van TOP Oss maakt het seizoen wel af in Noord-Brabant, maar doet alvast voorwerk voor zijn naderende transfer.

De Graafschap was al enige tijd bezig met het zoeken naar een opvolger voor de afzwaaiende manager voetbalzaken Peter Hofstede, deze week werd bekend dat Bijvelds het wordt. De Veghelaar wil zo snel mogelijk beginnen met het samenstellen van de Doetinchemse selectie voor volgend jaar. "Ik wil zo snel mogelijk in kaart brengen wat we in huis hebben en wat we willen. Ik ben komend seizoen verantwoordelijk voor de selectie, dan lijkt het mij logisch dat ik me daar nu al nadrukkelijk mee bezighoud", laat hij weten aan de Gelderlander.

De Graafschap draait een tamelijk kleurloos seizoen en staat zevende in de Keuken Kampioen Divisie. Volgend seizoen zal dat anders moeten. "Er moet straks een elftal staan dat aanspreekt. Een fris, initiatiefrijk team. Ik heb een hekel aan verliezen. En als ik dan toch verlies, doe ik dat liever op een naïeve dan laffe manier." Bijvelds kan daar met zijn transferbeleid een rol in spelen. "Ik heb ook een verrassend groot netwerk. Bij De Graafschap zal ik ook spelers uit een ander segment moeten halen."

De trainer van dienst is echter een oude bekende: Reinier Robbemond werkte in het seizoen 2015/2016 bij TOP Oss, maar werd in dat seizoen laatste in de Keuken Kampioen Divisie en moest een slechtnieuwsgesprek met Bijvelds voeren. "Onze relatie is door de breuk niet beschadigd geraakt", benadrukt de directeur echter. "Wij konden goed met elkaar, maar we waren destijds niet succesvol. Ik heb Reinier leren kennen als een integere, betrouwbare persoonlijkheid."