Van der Vaart: 'Bij Ajax al geen hoogvlieger, nu in de Champions League'

Van der Vaart: 'Bij Ajax al geen hoogvlieger, nu in de Champions League'

9 maart - 10:25
75

Het optreden van Maximilian Wöber tegen Bayern München heeft weinig indruk gemaakt op Rafael van der Vaart. De oud-verdediger van Ajax ging meerdere keren in de fout en had een groot aandeel in de 7-1 nederlaag in de Champions League.

Wöber was betrokken bij meerdere tegengoals, zo gaf de Oostenrijker op knullige wijze twee penalty's weg. "Dit is zo dom", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport als hij de beelden van de eerste strafschop ziet. "Je moet Lewandowski eigenlijk gewoon laten lopen, hij had een beetje geluk met zijn aanname. Bij de tweede tegengoal verdedigde hij heel slecht, een beetje jeugdig. Laat hem dan maar gewoon schieten."

Van der Vaart kijkt op van de derde Bayern-goal, waarbij Wöber een kopduel verloor. "Wat er daarna gebeurt is ongelooflijk. Hij kan de bal gewoon wegschieten", zegt de analist, die niet onder de indruk is van Wöber. "Hij was bij Ajax al geen hoogvlieger, nu speelt hij in de Champions League. In dit soort wedstrijden merk je dat hij er niet zoveel van kan."

Bayern gaf Salzburg, dat in de eerste wedstrijd knap met 2-2 gelijkspeelde, een masterclass effectiviteit. Lewandowski scoorde in 22 minuten drie keer en ook Thomas Müller (2x), Serge Gnabry en Leroy Sané stonden op het scorebord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!