Van der Vaart gaat voor eerste klusje als hoofdtrainer na nieuws van Esbjerg

Van der Vaart gaat voor eerste klusje als hoofdtrainer na nieuws van Esbjerg

9 maart - 17:19
30

Rafael van der Vaart gaat de komende weken aan de slag als hoofdtrainer bij het Deense Esbjerg fB. Samen met assistent-trainer Michael Kryger neemt de Nederlander de honneurs waar na het ontslag van Roland Vrabec.

Op sportief vlak gaat het de laatste weken slecht bij Esbjerg: de ploeg verloor vier van zijn laatste vijf wedstrijden op het tweede niveau in Denemarken, waardoor promotie erg ver weg is. De clubleiding van Esbjerg heeft besloten om maatregelen te nemen en trainer Vrabec woensdag op straat te zetten.

Van der Vaart en Kryger staan daardoor voor de groep bij de nummer negen van de Deense 1. division, tot er een nieuwe coach gevonden is. Van der Vaart ging nog niet eerder aan de slag als hoofdtrainer. Hij was wel al assistent bij Esbjerg, de club waar de oud-middenvelder zijn loopbaan als voetballer beëindigde.

Als trainer van Esbjerg zal Van der Vaart ook bepalen of zijn zoon Damián speeltijd in het eerste elftal krijgt. De vijftienjarige Van der Vaart junior maakte recent al zijn eerste minuten in de hoofdmacht van de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie