Succesformatie Barcelona bewierookt: 'Ik vergelijk Messi met Michael Jordan'

Succesformatie Barcelona bewierookt: 'Ik vergelijk Messi met Michael Jordan'

9 March - 20:29 Laatste update: 21:04
15

Pep Guardiola is zijn samenwerking met Lionel Messi nog niet vergeten. In een interview met de Argentijnse krant Olé maakt de Spaanse succescoach van Manchester City duidelijk dat hij in zijn loopbaan vrijwel alles aan de Paris Saint-Germain-aanvaller te danken heeft.

"Voor mij is Messi alles in mijn carrière", opent Guardiola in de podcast La Primera Jugada van Olé. Samen werden de trainer en Messi bij FC Barcelona onder meer drie keer Spaans landskampioen, wonnen ze tweemaal de Copa del Rey en legden ze twee keer beslag op de Champions League-eindzege. "We hadden veel sterren met een perfecte leeftijd en er was een uitmuntende chemie tussen de spelers. Dat gebeurt je maar één keer in je leven."

"Xavi, Charles Puyol, Andrés Iniesta", somt Guardiola op. "Zonder Leo hadden we ook prijzen gepakt, maar nooit zoveel. Ik vergelijk Messi met Michael Jordan toen Phil Jackson (voormalig manager van NBA-franchise Chicago Bulls, red.) voelde hoe het was om de beste aller tijden in de gelederen te hebben. Ik voelde mij als Jackson." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s