Eerste Nederlander maakt gebruik van speciaal ingelaste transferperiode

Eerste Nederlander maakt gebruik van speciaal ingelaste transferperiode

10-03-2022 11:15
13

Rodney Antwi lijkt de eerste Nederlander die gebruik maakt van de speciaal ingelaste transferperiode. De aanvaller staat onder contract bij het Oekraïnse Ingulets Petrove, maar wordt tijdelijk gestald bij het Noorse FK Jerv.

Vanwege de oorlog in Oekraïne krijgen spelers uit Rusland en Oekraïne een maand de tijd om tijdelijk een andere club te zoeken. Ze zijn niet transfervrij, maar hun contracten worden tot nader order opgeschorst. Antwi, oud-speler van FC Volendam en FC Utrecht, heeft met FK Jerv een nieuwe club gevonden. De clubs moeten de deal nog formeel afronden, maar Antwi traint wel al mee in Noorwegen. Het is de bedoeling dat hij op termijn weer terugkeert in Oekraïne.

"Het is natuurlijk wel even schrikken als je hoort dat er oorlog is uitgebroken en als al je teamgenoten in paniek raken en je hoort dat de competitie niet doorgaat", zei Antwi twee weken geleden tegen de NOS. Hij merkte weinig van de oorlog in Kiev. "Ik heb gek genoeg niks gezien buiten. Ik zag alleen veel mensen naar de supermarkt gaan. Ik hoorde ook wel sirenes, maar dat was het eigenlijk. Geen aanslagen of dat soort dingen."

"Ik blijf vaak wel rustig onder zulke situaties. Ik probeer te kijken wat er op zo'n moment mogelijk is. Ik zal misschien pas bang worden als ik een aanslag zie of wanneer het echt heel dichtbij is."