Hatzidiakos (AZ) baalt stevig: 'Hij schrok er duidelijk van dat hij floot'

Hatzidiakos (AZ) baalt stevig: 'Hij schrok er duidelijk van dat hij floot'

10-03-2022 23:40
15

Pantelis Hatzidiakos verscheen na de Conference League-wedstrijd tussen Bodø/Glimt en AZ vol ongeloof voor de ESPN-microfoon. De Griekse verdediger zette in de laatste minuut bij een 1-1 stand een keurige tackle op de bal in, maar zag de Montenegrijnse arbiter Nikola Dabanovic toch naar de stip wijzen.

Dankzij die dubieuze tackle verloor AZ alsnog met 2-1 in de laatste minuut. "Ik denk dat de scheidrechter gelijk wist dat hij fout zat. En ik vraag me af of hij het daarna nog om mag draaien", aldus Hatzidiakos in gesprek met ESPN. Omdat er geen VAR aanwezig was, was AZ dus aangewezen op de zelfreflectie van Dabanovic, die echter bij zijn omstreden beslissing bleef. "Maar ik denk dat iedereen in het stadion op het grote scherm kon zien dat het gewoon op de bal was. Gewoon een uitstekende tackle."

Dat Hatzidiakos geen gele kaart kreeg, zegt volgens de verdediger wel genoeg. "Je ziet het gewoon aan zijn hele houding, aan alles, dat hij een beetje schrok dat hij floot. Ik denk dat hij gewoon gruwelijk in de fout ging, ik raak vol de bal. De speler (Ulrik Saltnes, red.) wilde naar binnen en die bal rolt naar buiten: dus ja…"

AZ mag in Alkmaar proberen de schade te repareren en trapt op donderdag 17 maart om 18.45 uur af. Tussendoor wacht de thuiswedstrijd tegen FC Twente op zondagavond.