Boilesen: 'Drie spitsen thuis, mochten niet spelen: maar dat was niet 't probleem'

Boilesen: 'Drie spitsen thuis, mochten niet spelen: maar dat was niet 't probleem'

10-03-2022 23:58 Laatste update: 10-03-2022 23:58
36

Nicolai Boilesen kon na PSV-FC Kopenhagen de pers in het Nederlands te woord staan. De Deense ex-Ajacied zag zijn ploeg donderdag met een 1-3 voorsprong de rust in gaan, maar na een bizarre voetbalavond werd het uiteindelijk 4-4 in Eindhoven.

De eerste helft was voor de Denen, na rust kwam PSV terug in de wedstrijd. "4-4 was wel zoals het moest zijn", aldus Boilesen in gesprek met ESPN. FC Kopenhagen moest het zonder zijn drie spitsen stellen in Eindhoven, maar wist PSV – met middenvelder Pep Biel voorin – alsnog pijn te doen. "En we hadden er nog een paar kunnen maken", lacht Boilesen. "We hebben drie spitsen thuis, die niet mogen spelen. Maar uiteindelijk was dat niet het probleem."

Na één helft zaten de doortastende Denen op rozen. "Ik denk dat we ze een beetje verrast hebben in de eerste helft, veel kansen gecreëerd, eigenlijk nog een paar moeten maken voor rust. Ik ben wel trots op de jongens, we hebben ons best gedaan, maar over de tweede helft ben ik een beetje ontevreden."

FC Kopenhagen en PSV gaan op 17 maart om 18.45 uur op herhaling in Denemarken. Tussendoor speelt PSV nog uit tegen FC Utrecht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie