'Kolossale fouten' leiden PSV-remise in: 'Volledig door het ijs gezakt'

11-03-2022 07:52
119

Door toedoen van persoonlijke fouten staat PSV in de return tegen FC Kopenhagen voor een lastig karwei. De ploeg van Roger Schmidt keerde in de tweede helft weliswaar het tij, maar verder dan 4-4 kwamen de Eindhovenaren niet. De Nederlandse kranten zijn kritisch.

'PSV is helft ratjetoe tegen FC Kopenhagen', schrijft De Telegraaf, doelend op de 1-3 achterstand bij rust. 'In de rust herstelde trainer Roger Schmidt zijn eigen fouten en beleefde de Eindhovense aanhang nog een boeiende avond: 4-4.' De Duitse oefenmeester passeerde met Eran Zahavi en Carlos Vínicius zijn twee centrumspitsen, terwijl Kopenhagen noodgedwongen niet over een aanvalsleider kon beschikken.

'In het stadion waar in het verleden fenomenen als Willy van der Kuijlen, Romario, Ronaldo en Ruud van Nistelrooij excelleerden, stond er bij beide clubs aanvankelijk geen echte centrumspits binnen de lijnen.' Schmidt koos voor Cody Gakpo in de punt van de aanval, met pure voetballers als Noni Madueke, Mario Götze en Joey Veerman achter hem. 'Met Ritsu Doan en Zahavi voor Madueke en voor Veerman keerde de logica terug in het spel van PSV', aldus de ochtendkrant.

Foutenfestijn
Het Algemeen Dagblad is evengoed niet mild voor PSV. 'Na een spektakelstuk eindigde de eerste wedstrijd gisteravond in 4-4, nadat de ploeg van Roger Schmidt voor rust volledig door het ijs zakte en na rust opnieuw de mist inging.' De krant zag dat de Eindhovenaren 'wéér werd afgestraft'. 'Keeper Joël Drommel en Philipp Max waren de regisseurs in een foutenfestival dat zijn weerga niet kende.'

Toch koestert het AD een sprankje hoop na de remise in het Philips Stadion. 'Na een krankzinnige avond is er voor de Eindhovenaren dus nog steeds de kans om volgende week de kwartfinales van het derde UEFA-toernooi te bereiken.'

Het AD krijgt bijval van Trouw. De keuzes van Schmidt in de opstelling wekken weinig begrip bij de krant. 'Met bijna speels gemak wist Kopenhagen telkens te profiteren van de grote gaten die PSV tussen de linies liet vallen.' Het niveauverschil tussen Feyenoord en PSV was donderdagavond aanzienlijk, vindt Trouw. 'In het Philips Stadion zat er weer veel te weinig cohesie in de Eindhovense ploeg, vooral voor rust. Kolossale fouten van Joël Drommel, Joey Veerman en Ibrahim Sangaré leverden dure tegentreffers op.'