Alle ogen gericht op Veerman-vervanger: 'Kan de verantwoordelijkheid aan'

Alle ogen gericht op Veerman-vervanger: 'Kan de verantwoordelijkheid aan'

12-03-2022 14:40
32

De ogen zijn gericht op Anastasios Douvikas, die bij FC Utrecht de spitspositie in moet zien te vullen door de blessure van Henk Veerman. De spits werd voor ruim één miljoen euro aangetrokken, maar wisselt goede met minder goede momoenten af.

Afgelopen transferperiode haalde Utrecht Veerman, wat deed dat met Douvikas? "We hebben allebei een andere speelstijl en kunnen goed samenwerken, denk ik. Hij is groot, sterk en sneller dan ik. Ik zoek de ruimte, hij houdt de bal graag vast. Er is niets veranderd. In de eerste seizoenshelft speelde ik ook de meeste wedstrijden, dus het is een soort herhaling van de eerste seizoenshelft", zegt Douvikas in gesprek met de NOS.

Douvikas staat op zeven goals. Hij scoorde vijf keer in de eerste zeven weken en stond daarna een paar maanden droog. "Zelfs de grootste spelers hebben periodes dat ze niet scoren. Ik heb wel vertrouwen in mijn talent en goals. Ik stel me niet negatief en en wacht mijn moment af. Dan zie je dat ik er een of twee maak. Ja, ik kan de verantwoordelijkheid aan. Ik werk elke dag om een betere voetballer te worden."

Aan de leergierigheid van Douvikas ligt het volgens trainer René Hake niet. "Het is een jongen die graag wil en zich wil ontwikkelen, maar het gaat niet altijd in een stijgende lijn. Hij zit minder in zijn vel, dus het is logisch."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s