'Comedy capers': Scherpen blundert erop los en trekt boetekleed aan

'Comedy capers': Scherpen blundert erop los en trekt boetekleed aan

13 March - 09:07
66

Voor Kjell Scherpen draaide het duel van KV Oostende met Club Brugge uit op een nachtmerrie. De voormalig doelman van Ajax en FC Emmen blunderde opzichtig en stond daarmee aan de basis van de 1-3 nederlaag. De Belgische media kraken zijn optreden.

Scherpen zag er bij alle drie de tegentreffers niet goed uit. Bij de openingstreffer botste de 22-jarige sluitpost met een ploeggenoot. 'Lachwekkend, denkt u? Dan had u de 1-2 nog niet gezien', stelt Het Nieuwsblad. Scherpen kreeg een terugspeelbal niet onder controle, waarna Sargis Adamyan de bal afpakte en scoorde. 'De Oostendse doelman begroef zijn gezicht in zijn handschoenen: wat zouden ze daar bij moederclub Brighton & Hove Albion van vinden?

Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor Scherpen, die zijn dieptepunt na 63 minuten beleefde. De boomlange Nederlander liet de bal door zijn handen glippen en noteerde zo ook nog een eigen doelpunt. 'De Ketelaere speelde Skov Olsen mooi vrij, en zijn voorzet ging door de benen van Scherpen in het doel. Je hebt zo van die dagen...', stelt Het Nieuwsblad, dat het optreden pakkend samenvat: 'Comedy capers aan zee'. 'Scherpen maakt scherven', concludeerde Sporza

Scherpen trekt tegenover de Belgische omroep het boetekleed aan. "We hebben de goals cadeau gegeven en daardoor wint Club, zo simpel is het. Het was één van mijn slechtste avonden, daar hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken. Het was gewoon niet goed, dit is een avond om snel te vergeten. Ik denk dat we in de eerste helft de betere ploeg waren, maar ik laat het team in de steek waardoor we niet met een gelijke stand de kleedkamer ingaan. Ik neem deze nederlaag op mij, de jongens hebben hard gewerkt. Nu is het weer kop omhoog en op naar de volgende."

Oostende-trainer Yves Vanderhaeghe kon er ook niet omheen dat Scherpen een horroravond beleefde. "Scherpen heeft vandaag de verkeerde keuze gemaakt, hij had de bal gewoon in de tribune moeten knallen. Dat weet hij zelf ook wel. Die fouten worden op dit niveau afgestraft en horen ook niet thuis op dit niveau."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s