Pröpper krijgt 'k*tbal' van AZ en trekt aan noodrem: Een beetje onsportief

Pröpper krijgt 'k*tbal' van AZ en trekt aan noodrem: "Een beetje onsportief"

13-03-2022 23:26
46

FC Twente-captain Robin Pröpper was in de zondagavondwedstrijd tegen AZ betrokken bij een opmerkelijk incident, dat hem een gele kaart opleverde. De centrale verdediger dacht een door AZ teruggegeven bal rustig te controleren, maar werd tot zijn verbazing opeens belaagd door tegenstander Zakaria Aboukhlal.

Pröpper moest een hoge bal van Owen Wijndal aannemen en dacht dat dus in alle rust te doen. Aboukhlal had echter andere plannen. "Dat was gewoon onze bal, ik had het idee dat Wijndal hem terug wilde schieten, maar ik wist niet zo goed wat de spits deed", aldus Pröpper in gesprek met ESPN. "Ik wilde hem gewoon aannemen, dus ik denk: ik krijg de tijd wel. Maar hij ging meteen drukzetten."

Heel veel waardering kon de verdediger niet opbrengen voor de actie van Aboukhlal. "Ik vond het een beetje onsportief. Misschien was het ook niet slim van mij, dat geef ik ook toe. Maar ik vind niet dat je direct druk kunt zetten na zo'n k*tbal. Ik denk dat ik de tijd heb en hij gaat meteen drukzetten: ja… Ik vond het een beetje jammer, maar gelukkig scoorde hij niet", aldus Pröpper, die aan de noodrem trok en geel kreeg.

Uiteindelijk kon hij als laatst lachen. FC Twente won met 0-1 in Alkmaar en komt naast AZ op plek vier.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie