El Ahmadi denkt aan stoppen: 'Dat heb ik in mijn hoofd al bijna gezegd'

El Ahmadi denkt aan stoppen: 'Dat heb ik in mijn hoofd al bijna gezegd'

14 maart - 12:29
92

Karim el Ahmadi gaat waarschijnlijk stoppen met voetballen. De 37-jarige middenvelder, die de laatste jaren bij Al Ittihad in de Saoedische competitie speelde, zal over niet al te lange tijd de knoop definitief doorhakken.

De controleur neigt nu naar het beëindigen van zijn carrière, zo maakte hij zondagochtend bekend tijdens Goedemorgen Eredivisie. "Zoals het er nu naar uitziet, ga ik stoppen", vertelt El Ahmadi. "Het is nog niet officieel, want ik wil mijn blessure nog even afwachten. Dan ga ik nog even meetrainen, maar in mijn hoofd heb ik al bijna gezegd dat ik ermee ga stoppen."

De kans op speeltijd bij Al Ittihad, dat maar een bepaald aantal buitenlanders in de selectie mag hebben, neemt daarnaast ook af voor de Marokkaans international. "Ze zeiden tegen me dat er volgend seizoen weer acht buitenlanders zullen zijn, dus ze vroegen al of ik nog wel verder wilde gaan. ik heb het er enorm naar mijn zin gehad en ik hoop dat we dit jaar kampioen kunnen worden, zodat ik een mooi afscheid heb."

In Nederland speelde El Ahmadi bij FC Twente en Feyenoord. Met die laatste club werd hij in het seizoen 2016/2017 kampioen van Nederland. Tussendoor kwam hij ook nog twee seizoenen uit voor het Engelse Aston Villa.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!