Ajax-vertrek haast ondenkbaar: 'Nooit durven zeggen dat ik hier zou staan'

Ajax-vertrek haast ondenkbaar: 'Nooit durven zeggen dat ik hier zou staan'

14-03-2022 14:39 Laatste update: 14:43
81

Edson Álvarez geniet met volle teugen van alles wat hij bij Ajax meemaakt. De Mexicaan is sinds de hereniging met zijn gezin helemaal op zijn plek in Nederland en waardeert de cultuur. 

Álvarez leek vorig jaar op te stevenen op een vertrek uit Amsterdam, maar dat is nu volstrekt ondenkbaar. "Alles wat ik nu meemaak is al gigantisch mooi", laat de defensieve middenvelder optekenen door ELF Voetbal Magazine. "Sterker nog, ik had nooit durven zeggen dat ik hier ooit zou staan. We doen het heel erg goed bij Ajax hè, vergeet dat niet. Vijf jaar geleden had ik dit werkelijk niet zien aankomen."

Als het aan Álvarez ligt, dient hij Ajax ook na dit seizoen nog. "Ach ja. Spanje, Italië of een ander land: daar gaat het toch eigenlijk niet om?", vraagt hij zich af. "Want alles dat me nu in het leven overkomt, is al een droom die werkelijkheid is geworden. Wat dat betreft heb ik allang gewonnen."

Daarmee doelt de Ajacied niet alleen op de voetballende aspecten, maar ook op alles buiten het veld. "We (de familie Álvarez, red.) houden ontzettend veel van dit land. Er zijn zoveel mooie dingen die ik kan opnoemen, maar de veiligheid zou ik écht voor geen goud willen inruilen. We kunnen hier zonder gedoe over straat en hoeven ons niet onveilig te voelen. Dat komt in Mexico niet voor."