'Ik was verbaasd, pakte mijn spullen en ben direct naar Ajax gekomen om te helpen'

'Ik was verbaasd, pakte mijn spullen en ben direct naar Ajax gekomen om te helpen'

14-03-2022 19:11
20

Toen Przemyslaw Tyton hoorde van de interesse van Ajax, pakte hij direct zijn spullen om naar Amsterdam af te reizen. De Poolse doelman had niet verwacht dat hij nu nog gevraagd zou worden door Ajax.

In gesprek met de clubkanalen van Ajax geeft Tyton een inkijkje in zijn overstap naar Ajax. "De keeperstrainer, Anton Scheutjens, belde mij. Ik ken hem nog van mijn tijd bij Roda JC en PSV. Ik was verbaasd, ik had het totaal niet verwacht. Maar hij belde en zei dat hij me wilde zien en in het team wilde hebben. Hij zei: we hebben een keepersprobleempje, dus dit zou een kans voor jou kunnen zijn."

Wedden

Meer odds

Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg zijn momenteel namelijk allemaal uitgeschakeld met blessures. Dat bood Tyton de kans om bij Ajax aan de slag te gaan. "Daar heb ik geen twee keer over na hoeven denken. Ten eerste omdat Ajax een grote club is, ten tweede door Nederland. Ik heb erg goede herinneringen hier. Ik pakte mijn spullen en ben direct hierheen gekomen om het team te helpen. Het was intens bracht veel emoties naar boven, maar ik ben blij om hier te zijn. Ik moet eerlijk zijn: op deze leeftijd verwacht je niet meer om voor zo'n grote club gevraagd te worden. Maar Ajax kwam."

Tyton kent Ten Hag nog van hun gezamenlijke periode bij PSV. De huidige Ajax-coach was toen assistent-trainer. "We hebben elkaar heel lang niet gezien, maar zodra we elkaar weer zagen, begonnen we allebei te glunderen", vertelt de geroutineerde keeper. "We mogen elkaar, we weten allebei hoe we te werk gaan. Ik denk dat ik wel in dit team pas. Daarom Ten Hag blij is dat ik er ben."