Aangifte na racisme-incident na Dordt-MVV: 'Naar Frankrijk, alles laten bezinken'

Aangifte na racisme-incident na Dordt-MVV: 'Naar Frankrijk, alles laten bezinken'

14-03-2022 23:57
66

Seydine N'Diaye is weer terug op de Nederlandse velden, nadat hij tijdens FC Dordrecht-MVV ongewild de hoofdrol pakte. Op 25 februari werd hij racistisch bejegend door enkele meegereisde fans en kreeg hij aanvankelijk geel toen hij dat aankaartte: daarna keerde hij tijdelijk terug naar zijn familie in Frankrijk.

De lange centrale verdediger met Senegalese roots heeft inmiddels aangifte wegens discriminatie gedaan. Maandagavond maakte hij zijn rentree tegen TOP Oss, nadat hij vrijaf kreeg voor de wedstrijden tegen Roda JC en Jong Ajax. "Ik ben de dag na de wedstrijd (tegen MVV, red.) nog op de club geweest en ben vervolgens maandag naar Frankrijk gegaan om het allemaal te laten bezinken, want ik was behoorlijk emotioneel na alles wat gebeurd is", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad.

In die wedstrijd liep N'Diaye het veld af, waarna hij zag dat de spelers en arbiters hem alsnog steunden en een statement maakten. "Dat heeft me gesterkt", klinkt het. Nu wil hij weer aan voetballen denken: maandag hielp hij Dordt om de punten tegen TOP Oss over de streep te trekken en kreeg hij applaus toen hij inviel. "Dat deed me goed. Ik was blij dat ik weer op het veld kon staan en kon bijdragen aan de overwinning. Ik heb mijn moeder meteen na afloop gebeld en gezegd dat alles oké was. Voor mij is het 'case closed', ik richt me nu weer op de toekomst."