Ten Hag prijst 'Bermuda-driehoek' van Ajax en reageert op geruchten over taalles

Ten Hag prijst 'Bermuda-driehoek' van Ajax en reageert op geruchten over taalles

15-03-2022 20:55
7

Ajax-trainer Erik ten Hag kan tegen Benfica weer beschikken over zijn zogeheten Bermuda-driehoek. Centrale verdedigers Jurriën Timber en Lisandro Martínez en controleur Edson Álvarez worden zo genoemd, omdat in hun zone veel tegenstanders 'verdwijnen', waardoor Ajax weinig tegengoals krijgt.

Dat was in de vorige wedstrijden wel anders: Timber was tegen Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en SC Cambuur niet in staat om te starten, Álvarez ontbrak ook in Leeuwarden en Ajax oogde prompt een stuk minder stabiel. De drie zijn dinsdag echter terug, tot genoegen van Ten Hag. "Die zijn goed, die zijn op elkaar ingespeeld. Hun kwaliteiten zijn complementair aan elkaar. Maar vooral dat ze ingespeeld zijn en dat de rest daarop kan rekenen. Dat hebben we de afgelopen weken wel eens gemist, dat meerdere spelers tegelijkertijd afwezig waren. Dan zie je toch dat net die finesse ontbreekt", aldus de trainer in gesprek met RTL.

Ten Hag stond overigens ook BT Sport te woord. Daarin ging hij in op het gerucht dat in Engeland de ronde deed, dat hij bezig zou zijn met Engelse les, vooruitlopend een eventuele internationale transfer. "Dat is niet waar", reageert hij. "Wij praten op de club al Engels, omdat we veel buitenlandse spelers hebben. En in Nederland krijgen we goed onderwijs in het Engels."