Van der Vaart wijst Ajax-uitblinkers aan: 'Bewijst waarom trainer hem opstelt'

Van der Vaart wijst Ajax-uitblinkers aan: 'Bewijst waarom trainer hem opstelt'

15 maart - 22:05 Laatste update: 22:07
34

Ajax speelde in de eerste helft dominant tegen Benfica, maar échte kansen bleven uit. Rafael van der Vaart ziet dat de Amsterdammers het verdedigend goed voor elkaar hebben en looft de prestaties van Daley Blind en Lisandro Martínez.

"Dit is zoals die Portugezen het willen hebben. Dit vinden ze lekker. Het is net alsof je tegen Italianen speelt. Ajax moet héél geduldig zijn vanavond", begint Van der Vaart tijdens de rustanalyse van Ziggo Sport. "Ze spelen prima, maar het is niet top-top."

Van der Vaart pikt er met Blind en Martínez twee spelers uit die in de eerste helft indruk op hem wisten te maken. "Blind wordt ook door mij vaak bekritiseerd. Als hij slecht speelt, ziet het er ook echt slecht uit. Ik vind hem vandaag in het doordekken en in de passing heel goed spelen. Het is knap, als je altijd met die kritiek te maken krijgt. Hij bewijst vandaag weer waarom de trainer hem toch opstelt."

Ook zijn Argentijnse collega in de Ajax-achterhoede kan op complimenten rekenen. "Ik vind dat zo mooi. Hij is zo verschrikkelijk rustig aan de bal. En zijn openingen van links naar rechts, hij bleef maar strooien. Een genot om naar te kijken. Dan voetbal je veel makkelijker", doelt Van der Vaart op Martínez.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie