Sangaré: 'Heb bevestiging gehad, dat duel voor het gevoel enorm belangrijk'

Sangaré: 'Heb bevestiging gehad, dat duel voor het gevoel enorm belangrijk'

16 March - 08:22
18

Ibrahim Sangaré denkt dat hij zijn vormdipje achter zich heeft gelaten en is vol vertrouwen voor de return tegen FC Kopenhagen. De Ivoriaanse international kreeg voor de winterstop veel lof bij PSV, maar na zijn terugkeer van de Afrika Cup viel hij op enkele foutjes te betrappen.

Zo stond Sangaré vorige week met een slechte pass aan de basis van een treffer van de Denen. Eran Zahavi zorgde uiteindelijk voor de 4-4. "We zitten gelukkig nog helemaal in de race en hebben duidelijk gezien wat er misging", zegt de balveroveraar in het Eindhovens Dagblad. "Voor rust gaven ze goed druk en daar hadden we geen goed antwoord op. Daarnaast is dit een ploeg die fouten meedogenloos afstraft, iets wat in deze fase van een Europees toernooi logisch is."

"Toch hebben wij genoeg vertrouwen in onszelf en zeker na de wedstrijd tegen FC Utrecht van dit weekend", vervolgt de 24-jarige Sangaré. "Daarin waren we stabiel en we hebben altijd mensen op het veld die een goal kunnen maken. Daarom denk ik dat wij deze week de volgende ronde kunnen halen."

Zijn optreden was voor Sangaré zelf ook een impuls, nadat hij het lastig had sinds de Afrika Cup. "Het was na mijn terugkeer even wennen om in het ritme van twee keer per week pieken te komen. Dan komt er soms vermoeidheid bij, maar zondag heb ik weer de bevestiging gehad van mezelf en van de ploeg. Die wedstrijd was voor ons gevoel enorm belangrijk, nadat we vorige week al de situatie konden rechtzetten. Fysiek is er bij mij nu geen enkel probleem, ik ben helemaal fit."

Als PSV donderdag afrekent met Kopenhagen, plaatst het zich voor de kwartfinale van de Conference League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s