Groningen werkt aan bijzondere transfer: 'We proberen er druk achter te zetten'

Groningen werkt aan bijzondere transfer: 'We proberen er druk achter te zetten'

16-03-2022 14:18 Laatste update: 14:57
18

FC Groningen hoopt Glenn Bijl voor langere tijd vast te leggen. Dat bevestigt technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan RTV Noord. De rechtsback van Krylja Sovetov Samara mag de overstap maken door de Russische invasie in Oekraïne.

Groningen werkt sinds vorige week aan de komst van Bijl. De FIFA bepaalde toen dat buitenlandse spelers in Rusland en Oekraïne tot het einde van het seizoen voor een andere club mogen uitkomen. De 26-jarige rechtsback uit Stadskanaal speelde afgelopen weekend nog negentig minuten tegen koploper Zenit Sint-Petersburg (1-1), maar kan mogelijk op korte termijn zijn koffers pakken.

"We zijn er nog steeds mee bezig", laat Fledderus weten aan RTV Noord. "We zijn in gesprek, proberen er druk achter te zetten, maar dat kost wel even tijd." Als het aan FC Groningen ligt, tekent Bijl meteen voor meerdere seizoenen. Fledderus: "Dat is een uitdaging, want dat is niet de regelgeving." Bijl speelde vóór zijn Russische transfer vier seizoenen bij FC Emmen. Hij doorliep de jeugdopleiding van Groningen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie