Dorpsderby onrustig: agent krijgt klap, speler breekt kaak, ME moet ingrijpen

Dorpsderby onrustig: agent krijgt klap, speler breekt kaak, ME moet ingrijpen

16-03-2022 19:15
36

De derby tussen Quick Boys en VV Katwijk van afgelopen dinsdag krijgt waarschijnlijk nog een staartje. Zowel voor als na de wedstrijd was het onrustig in het dorp en waren er relletjes. De politie zoekt getuigen van een vechtpartij voor de wedstrijd.

De wedstrijd tussen Quick Boys en Katwijk, die ook wel 'de Derby der Derby's' wordt genoemd, begon om 19.00 uur, maar voor aanvang was er al onrust. De politie moest tussen beide supportersgroepen komen om de situatie onder controle te houden.

Eén agent kreeg daarbij een klap in zijn gezicht en de politie is druk bezig om de dader te achterhalen. Eén supporter van Katwijk is door de politie aangehouden. Direct na afloop ontstond er opnieuw tumult. Er was sprake van een verhitte situatie, maar echt uit de hand liep het niet. De ME stond wel continu op scherp.

Ook tijdens de wedstrijd was er volop spanning en strijd. Hier en daar waren er opstootjes en Quick Boys-verdediger Ivailo Staal brak op twee plekken zijn kaak door een elleboog van de aanvoerder van Katwijk, die een duel stevig inging. Ook zijn er een paar zenuwen permanent beschadigd. Staal moest van het veld worden gedragen en is meteen naar het ziekenhuis vervoerd.

De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Op 30 april treffen Quick Boys en Katwijk elkaar opnieuw, maar dan op het sportpark van Katwijk, dat koploper is in de Tweede Divisie.