Danjuma verslaat De Ligt: Villarreal slaat laat toe en schakelt Juventus uit

16-03-2022 22:52
86

Arnaut Danjuma en Villarreal hebben zich ten koste van het Juventus van Matthijs de Ligt geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. El Submarino Amarillo liep in de slotfase uit naar een eclatante 0-3 zege, mede dankzij een handsbal van De Ligt en de daaropvolgende rake strafschop van Danjuma.

Na de 1-1 van drie weken geleden in het Estadio de la Ceramica lagen alle kaarten nog op tafel. Dat maakte dat de openingsfase in Turijn er één was om van te watertanden. Na tien minuten moest Gerónimo Rulli, de keeper van Villarreal, al in actie komen. Hij had een fraaie redding in huis op een kopbal van dichtbij van Álvaro Morata en bleef aan het werk gezet worden.

De keeper was wel kansloos op een hard schot van Dusan Vlahovic, maar zag tot zijn opluchting dat die in de korte hoek op de lat uiteen spatte. Aan de andere kant creëerde El Submarino Amarillo weliswaar niet zo veel grote kansen als Juventus, maar kwam het wel gevaarlijk door en was het wachten tot de bal een keer goed zou vallen.

Toch gebeurde dat voor rust niet en in de tweede helft nam de spanning aan beide kanten duidelijk toe. Een tegengoal zou immers betekenen dat de opgave een stuk lastiger werd en de tijd om het nog recht te zetten kort was. Dat maakte dat de amusementswaarde van de wedstrijd een stuk lager werd en er iets bijzonders nodig was om het weer te laten ontvlammen.

Dat gebeurde ruim tien minuten voor tijd. Francis Coquelin werd door Daniele Rugani over de knie gelegd en omdat dat in het strafschopgebied gebeurde, wees de scheidsrechter na een tip van de VAR naar de stip. Moreno, die net in het veld was gebracht door trainer Unai Emery, ontfermde zich met succes over dat klusje en zette Villarreal op 0-1.

Vijf minuten later besliste 'De Gele Onderzeeër' het tweeluik. Pau Torres kopte een corner in, zette zijn ploeg daarmee op 0-2 en verzekerde Villarreal van een ticket voor de kwartfinale van de Champions League. De rampavond voor Juventus en Matthijs de Ligt werd in blessuretijd compleet toen de stopper uit Abcoude hands maakte en Arnaut Danjuma vanaf de stip de eindstand op 0-3 bepaalde.