'Dramaweek' voor De Ligt, die ook Ajax uitgeschakeld ziet worden: Vervelend

'Dramaweek' voor De Ligt, die ook Ajax uitgeschakeld ziet worden: "Vervelend"

17 March - 00:00 Laatste update: 07:11
33

Matthijs de Ligt noemt de uitschakeling van Juventus in de Champions League 'zuur'. Villarreal scoorde in Turijn drie keer en bij twee goals was De Ligt in negatieve zin betrokken. Een 'dramaweek' voor De Ligt, ook omdat Ajax uitgeschakeld is.

Wat ging er mis bij de 0-2 van Villarreal? "Ik dekte Torres bij de corner en dacht dat Morata hem wegkopte, maar je moet niet denken, maar doen. Een dure les? Ja, een hele dure. Dit is vervelend", zegt De Ligt tegen RTL7. Voor de 0-3 van Arnaut Danjuma maakte De Ligt hands, waardoor de bal op de stip ging. "Je probeert er alles aan te doen om de bal te blokken. Dan komt-ie tegen je aan, dat is klote."

Feit is dat Juventus voor de derde keer op rij al in de achtste finale uit de Champions League gekegeld is. De club hoort dus niet meer bij de grote der aarden. "Nee, dat kun je wel stellen. We moeten kritisch naar onszelf kijken als je drie keer achter elkaar in de achtste finale eruit vliegt. We moeten de weg omhoog proberen te vinden. In de competitie gaat het aardig, maar het moet structureel. Hoe je nu de laatste twintig minuten weggeeft is niet Juventus-waardig."

Extra pijnlijk is dat dinsdag Ajax uitgeschakeld werd in de Champions League. "Een dramaweek. Het is niet wat je vooraf hoopte. Je weet dat het kan gebeuren, maar het is wel heel vervelend."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s