Heerenveen heeft nog recht op 'aanzienlijke som' uit Rusland en zoekt contact

Heerenveen heeft nog recht op 'aanzienlijke som' uit Rusland en zoekt contact

17-03-2022 08:14 Laatste update: 09:47
20

SC Heerenveen heeft twee jaar na de transfer van Chidera Ejuke naar CSKA Moskou nog recht op een 'aanzienlijke som' uit Rusland. Dat bevestigt technisch directeur Ferry de Haan aan Voetbal International.

Ejuke verruilde Heerenveen in augustus 2020 voor CSKA Moskou. Met de transfer was naar verluidt 11,5 miljoen euro gemoeid en het bedrag werd - zoals wel vaker gebeurd - in delen betaald door de Russen. Na de Russische invasie in Oekraïne en de daaropvolgende sancties is er wat onzekerheid over de laatste uitbetaling.

"Precieze bedragen wil ik niet noemen, maar het gaat inderdaad om een aanzienlijke som", reageert De Haan desgevraagd in een interview met VI. Hij zit niet stil. "We hebben gezien de situatie in Rusland contact gezocht met CSKA en naar aanleiding daarvan gaan wij er op dit moment van uit dat er gewoon betaald wordt."

Het gaat volgens De Haan nog om één termijn, die CSKA Moskou na dit seizoen aan Heerenveen moet betalen. Ejuke speelde ruim een jaar in Heerenveen, dat hem overnam van Valerenga. Bij CSKA Moskou, de huidige nummer drie van Rusland, is de Nigeriaanse aanvaller een vaste waarde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie