Middenveld-maestro's bij PSV hebben sterke connectie: 'Mario is een grote meneer'

Middenveld-maestro's bij PSV hebben sterke connectie: 'Mario is een grote meneer'

17-03-2022 10:15
40

Joey Veerman beaamt een bijzondere klik met Mario Götze te hebben op het veld. Tegen onder meer Go Ahead Eagles (1-2) en Heracles Almelo (3-1) combineerden de PSV'ers erop los en waren ze constant op zoek naar elkaar.

Direct na zijn overgang van sc Heerenveen maakte Veerman al indruk in Eindhoven. "Ik heb ook veel goede spelers om me heen met wie ik kort kan combineren", verklaart hij, mede doelend op Götze. "Of het gek is om ineens met zo'n speler op het veld te staan? Nou ik wist dat hij bij PSV speelde, haha, maar ik begrijp wat je bedoelt. Mario is in het voetbal natuurlijk een grote meneer", stelt de geboren Volendammer in gesprek met Voetbal International.

"Ik denk dat we elkaar in de wedstrijd ook wel opzoeken", bevestigt Veerman. "Mario komt vaak naar de kant waar ik sta en andersom. Ik denk dat we al wel een flink aantal mooie en goede combinaties hebben gemaakt, waardoor we goed door kunnen voetballen. Het betaalt zich uit in goed spel en dat is alleen maar mooi natuurlijk."

Waar Veerman en Götze binnen de lijnen goed op elkaar zijn ingespeeld, is er buiten het veld nog geen bijzondere klik ontstaan. "Mario is een heel rustige gozer, het is niet zo dat we elkaar de oren van de kop lullen."