'ADO genoodzaakt een nieuwe trainer te zoeken na nieuwe afwijzing KNVB'

'ADO genoodzaakt een nieuwe trainer te zoeken na nieuwe afwijzing KNVB'

17-03-2022 11:03 Laatste update: 11:26
57

De licentiecommissie van de KNVB is niet akkoord gegaan met de door ADO Den Haag aangevraagde dispensatie voor interim-trainer Giovanni Franken, meldt Omroep West. Wel krijgt de Haagse club voldoende tijd om te zoeken naar een vervanger. 

Eind februari zette ADO Ruud Brood op straat. De Hofstedelingen schoven assistent-trainers Franken en Edwin Grünholz door om de honneurs gedurende het restant van het seizoen waar te nemen, maar daar stak de KNVB een stokje voor. Beiden beschikten ze namelijk niet over de juiste papieren van UEFA Pro. ADO vroeg op zijn beurt dispensatie tot 30 juni van dit jaar aan voor Franken, maar ook dat weigert de licentiecommissie van de voetbalbond.

De KNVB heeft besloten dat ADO tot 'ver in mei' met Franken door mag, maar daarna moet er een trainer met de juiste papieren zijn aangesteld, weet Omroep West. Franken was intussen al drie Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden eindverantwoordelijke bij de Hagenezen. De laatste speelronde is op 6 mei, waardoor ADO bij het ontlopen van play-offs het seizoen met Franken kan afmaken.