Schmidt reageert op doodschop: 'We moeten dit vrijdag bekijken'

Schmidt reageert op doodschop: 'We moeten dit vrijdag bekijken'

17 March - 22:28
15

Roger Schmidt is trots op de spelers van PSV na de eclatante Conference League-overwinning op FC Kopenhagen. Zijn ploeg nam al snel afstand in Denemarken en dat was precies de bedoeling.

Na de 4-4 van vorige week was PSV donderdagavond duidelijk een maatje te groot. "We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld, ook omdat we er meteen wilde staan. Dat we twee goals maakten, heeft het voor ons makkelijker gemaakt. Na de derde goal was het wel beslist. We wilden daar ook voor gaan in de rust. 0-2 blijft een risico, zeker omdat zij thuis spelen. Als ze zouden scoren, zouden ze energie krijgen. We wilden de wedstrijd killen, dat hebben we goed gedaan", zegt Schmidt tegen ESPN.

Eran Zahavi was een van de belangrijkste PSV'ers, erkent ook Schmidt, die ziet dat de Israëliër steeds beter presteert. "Hij had wat wedstrijden nodig om in topvorm te komen en maakt zijn doelpunten, maar doet ook zijn werk in het drukzetten en rennen. Het is een rolmodel voor de jonge spelers. Hij kreeg goede kansen en scoorde ook."

Gakpo
Er zijn zorgen om Cody Gakpo, die in Kopenhagen een doodschop te verwerken kreeg. Schmidt kan nog geen duidelijkheid verschaffen, maar het lijkt mee te vallen. "Hij heeft nu heel veel pijn. We moeten dit vrijdag bekijken en hopen dat het niet ernstig is. Het zou heel jammer zijn als hij geblesseerd is geraakt. De overtreding was onnodig, omdat er geen intentie was om de bal te spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s