'Scherpen was de eerste om dat toe te geven, hij heeft zijn excuses aangeboden'

'Scherpen was de eerste om dat toe te geven, hij heeft zijn excuses aangeboden'

18 March - 09:45
9

Kjell Scherpen hoeft nog niet te vrezen voor zijn plek bij KV Oostende. De Nederlandse doelman blunderde er vorige week flink op los tegen Club Brugge (1-3), maar tegen koploper Union Sint-Gillis staat hij gewoon weer onder de lat.

Dat verklapte Yves Vanderhaeghe al op donderdag. De trainer van Oostende kwam terug op de mindere prestatie van Scherpen, maar belooft de huurling van Brighton niet te laten vallen. "Ik denk dat iedereen het heeft gezien– en ik denk dat Kjell de eerste was om het toe te geven – dat hij zwaar in de fout is gegaan."

Vanderhaeghe laat weten dat de oud-keeper van FC Emmen en Ajax door het stof ging en een nieuwe kans gaat krijgen. "Hij heeft zijn excuses aan de groep aangeboden. Ik geef hem morgen een kans om revanche te nemen. De dingen die hij vorige week verkeerd deed, kan hij nu goed doen. Ik hoop ook dat het lukt."

De trainer beseft dat het niet altijd eenvoudig is om doelman te zijn. "Als een keeper mis zit, is hij natuurlijk de zondebok. Veldspelers mogen vaker iets verkeerd doen. Dan wordt dat meestal niet direct afgestraft. Bij een keeper is dat helaas wel zo. Het was in ieder geval niet zijn beste partij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s