'Promes heeft een grote rol gespeeld in het rustig houden van de Spartak-spelers'

'Promes heeft een grote rol gespeeld in het rustig houden van de Spartak-spelers'

18 March - 19:36 Laatste update: 20:13
78

Quincy Promes heeft zijn teamgenoten bij Spartak Moskou overtuigd om bij de club te blijven, ondanks de oorlogssituatie in Oekraïne. Dat beweert Artem Rebrov, de technisch coördinator van de club, die zich daarnaast lovend uitlaat over de Oranje-international.

In gesprek met het Russische Sport vertelt Rebrov over Promes, die in Nederland verdacht wordt van poging tot moord, betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. "Promes heeft een belangrijke rol gespeeld bij het rustig houden van de buitenlandse spelers in deze moeilijke situatie. Ik heb begrepen dat Quincy iedereen onmiddellijk bij elkaar riep, waarna hij ze overtuigde om te blijven." Buitenlandse spelers in Rusland hebben de kans om hun contract te schorsen.

Toen Rebrov nog als keeper actief was bij Spartak, maakte hij Promes al mee. De voormalig Russisch international ziet dat Promes in 2018 als 'koning' vertrok bij Spartak, waarna hij een kleine drie jaar later terugkeerde. "Hij vertrok trouwens als leider op het veld en keerde terug als leider van de kleedkamer."

Rebrov was echter niet meteen overtuigd van de kwaliteiten van Promes. "Ik heb ooit, toen ik nog voetbalde, gezegd dat ik Quincy niet mocht. Ik dacht: wat voor brandhout hebben ze gehaald? Nu komt dit natuurlijk niet eens in mijn hoofd meer voor." De zaak van het steekincident waar Promes naar alle waarschijnlijkheid bij betrokken was, komt op 31 maart voor bij de rechter. Het is nog niet duidelijk of de aanvaller aanwezig is bij de zitting.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren. Wij rekenen op jullie begrip, team VP.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s