Swart duidelijk bij Ajax: 'Dan zet je hem er niet in, dat is onbegrijpelijk'

Swart duidelijk bij Ajax: 'Dan zet je hem er niet in, dat is onbegrijpelijk'

19-03-2022 09:34
112

Sjaak Swart vindt dat Davy Klaassen altijd moet spelen bij Ajax. De middenvelder zit dit seizoen vaker op de bank dan hem lief is. Welke speler er plaats zou moeten maken voor Klaassen, kan Swart 'niets schelen'.

In gesprek met Ajax Showtime blikt Mister Ajax vooruit op De Klassieker en vertelt hij dat Klaassen weer in de basis moet staan bij Ajax. "Hij moet altijd spelen", stelt Swart. "Waarom? Omdat hij in de hele wedstrijd altijd een paar keer voor de goal komt, hij pakt ballen af en verdedigt mee. Hij hoort erin."

"Wie er dan uit moet? Ja, dat kan mij niet schelen!", vervolgt Swart. "Klaassen komt in het strafschopgebied van de tegenpartij, wat Donny van de Beek ook heeft. Zulke mensen moet je hebben. Klaassen is ook geen speler die verslapt. Hoe vaak heeft hij wel niet de eerste goal gemaakt? En dan zet je hem er niet in, dat is onbegrijpelijk. Maar goed, ik maak de opstelling niet."

Swart verwacht dat Ajax 'overtuigend' voor de dag zal komen tegen Feyenoord. "Ze zullen laten zien dat ze de topclub in Nederland zijn", besluit de voormalig aanvaller.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie