'Moet m'n voeten laten spreken, dan is het aan bondscoach of hij me selecteert'

'Moet m'n voeten laten spreken, dan is het aan bondscoach of hij me selecteert'

19-03-2022 10:33 Laatste update: 10:49
16

Tonny Vilhena heeft een uitnodiging voor Oranje nog niet uit zijn hoofd gezet. De veelzijdige middenvelder weet echter dat hij eerst moet presteren op het veld.

Afgelopen zomer behoorde Vilhena nog tot de EK-voorselectie van Oranje, maar zijn laatste interland dateert van 3,5 jaar geleden. Het Nederlands elftal blijft echter spelen in het hoofd van de linkspoot, die op huurbasis uitkomt voor Espanyol. "Ik moet hier mijn voeten laten spreken, me daar op focussen en dan is het aan de bondscoach of hij me selecteert", laat Vilhena optekenen door De Telegraaf.

Bondscoach Louis van Gaal lijkt de komende maanden een 5-3-2-systeem te willen hanteren bij Oranje. Vilhena heeft ook ervaring als wingback: hij speelde op die plek bij Oranje, onder Ronald Koeman, en bij Krasnodar. "Haha, de mensen denken nu dat ik een wingback ben, maar ik blijf een middenvelder", is de vijftienvoudig international duidelijk. "Ik kan daar wel spelen. Als een trainer mij daar nodig heeft: natúúrlijk! Maar alles begint bij hoe ik het hier bij Espanyol doe."