'Zes weken na ongelukkig NEC-debuut krijgt Bony een nieuwe kans'

'Zes weken na ongelukkig NEC-debuut krijgt Bony een nieuwe kans'

19-03-2022 13:53
10

Wilfried Bony gaat zaterdagavond waarschijnlijk zijn rentree maken voor NEC. De Ivoriaanse aanvaller, die tijdens zijn debuut voor de Nijmegenaren al na twintig minuten de strijd moest staken met een hamstringblessure, is fit verklaard.

Zes weken na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waarin Bony inviel en twintig minuten later alweer gewisseld moest worden, is de sterke aanvaller weer van de partij bij NEC. Hij zit zaterdagavond waarschijnlijk op de bank, maar volgens Omroep Gelderland is de kans groot dat hij speeltijd krijgt van trainer Rogier Meijer.

Zij melden dat de Ivoriaan 'steeds fitter' wordt en een zeer gretige indruk maakt. Genoeg voor een basisplaats is het waarschijnlijk nog niet, aangezien Ali Akman vorige week een prima indruk maakte in de ongelukkig met 4-3 verloren uitwedstrijd bij FC Groningen. De Turk blijft normaal gesproken in de basiself staan.

Bony werd in januari met de nodige bombarie binnengehaald door NEC. Fans van de Nijmegenaren wilden de spits niet hebben, aangezien hij een rijk verleden bij Vitesse heeft, en aanhang van die laatste club bestempelden hun voormalig held als 'overloper'. Zelf bleef de Ivoriaan rustig en is hij vastberaden om het op het veld te laten zien.