Messi gelinkt aan Barça-terugkeer: 'Hij is altijd welkom om met ons te praten'

Messi gelinkt aan Barça-terugkeer: 'Hij is altijd welkom om met ons te praten'

19-03-2022 19:19
40

Xavi Hernández heeft zich in navolging van Dani Alves uitgesproken over een eventuele hernieuwde samenwerking met Lionel Messi. De Braziliaan zei afgelopen week te vermoeden dat zijn oud-ploeggenoot het niet naar zijn zin heeft bij Paris Saint-Germain. Xavi zet de deur voor Messi open. 

"Messi heeft het verdiend dat de deuren bij Barcelona altijd voor hem openstaan", zegt de trainer in aanloop naar El Clásico van zondagavond. "Wat hij ons heeft gegeven is van onschatbare waarde en zolang ik hier de coach ben, is hij altijd welkom om naar de training te komen kijken of met ons te praten. Hij is de beste speler uit de geschiedenis en verdient een groot eerbetoon van de club."

"Maar momenteel heeft hij een contract bij PSG, ik geloof dat hij voor twee jaar heeft getekend. Dus hier kan ik mij verder niet over uitlaten", vervolgt Xavi, die met Barcelona voor het eerst in drie jaar een Clásico tegen Real Madrid kan winnen. De Koninklijke won vijf van de zes laatste onderlinge ontmoetingen. "Ik weet niet of er een minderwaarheidscomplex was, want ik was daar niet bij. Maar dit is een uitgelezen kans om het tij te keren en de geschiedenis te veranderen."

Real Madrid en Barcelona trappen zondagavond om 21.00 uur af in de Spaanse hoofdstad. Het gat op de ranglijst bedraagt vijftien punten in het voordeel van Real.