Bayern-machine draait weer op volle kracht, koppositie verstevigd

19-03-2022 20:17 Laatste update: 20:20
8

Bayern München heeft zaterdag de koppositie in de Bundesliga verstevigd. Het had thuis niets te duchten van het Union Berlin van Sheraldo Becker. In München werd het 4-0.

Het was niet de vraag of, maar met hoeveel Bayern van Union zou winnen. De machine van Julian Nagelsmann begon na zestien minuten te draaien. Op aangeven van Lucas Hernández schoot Kingsley Coman de bal snoeihard in het doel. Doelman Andreas Luthe zat er nog wel aan, maar kon de bal niet tegenhouden. Nog geen tien minuten later kopte Tanguy Nianzou raak uit een corner, waardoor het een zware avond dreigde te worden voor Union.

Robert Lewandowski had zich tot dat moment nog niet laten zien, maar drukte alsnog zijn stempel op de wedstrijd. Vlak voor rust schoot hij een strafschop binnen en de Poolse goalgetter was ook na rust trefzeker: 4-0. Daardoor was het gedaan voor Union. De noodzaak ontbrak bij Bayern, dat het vanaf dat moment rustig aan deed.

De voorsprong van Bayern is op dit moment zeven punten, maar nummer twee Borussia Dortmund speelt zondagavond nog tegen 1. FC Köln en kan de voorsprong terugbrengen naar vier punten.