TOP Oss-icoon botste met directeur en negeerde opdracht om niet in bus te stappen'

TOP Oss-icoon botste met directeur en negeerde opdracht om niet in bus te stappen'

20-03-2022 12:32
28

TOP Oss-icoon Marcel van der Sloot is vanwege een woordenwisseling met directeur Peter Bijvelds op non-actief gesteld. Dat meldt het Brabants Dagblad. De twee hadden een aanvaring kort voor vertrek naar FC Dordrecht.

Volgens de regionale krant was de rest van de selectie en staf al op weg naar de spelersbus, toen Van der Sloot en Bijvelds het aan de stok kregen. Na die woordenwisseling kreeg de assistent-trainer de opdracht om niet in de bus te stappen, gezien de ontstane situatie en emotie. Dat negeerde hij echter. De publiekslieveling ging 'gewoon' mee naar Dordrecht, terwijl Bijvelds achterbleef in Oss.

De clubleiding oordeelde vervolgens dat de onverwachte tirade van Van der Sloot en vooral het negeren van de instructies, niet zonder gevolgen mogen blijven. Hij is op non-actief gesteld om de gemoederen te laten bedaren, klinkt het. TOP Oss repte zaterdag nog over een 'incident binnen de club'. 'De ontstane situatie zorgde voor te veel onrust binnen de club, waarna in goed overleg met de betrokkenen is besloten dat Marcel voorlopig afstand neemt.'

Van der Sloot speelde ruim 200 wedstrijden voor TOP Oss, waarin hij 58 doelpunten maakte. Sinds 2017 fungeerde hij als assistent bij de Brabanders, waar hij hoofdtrainers Klaas Wels en nu Bob Peeters ondersteunde.