Slot had nederlaag Feyenoord niet verwacht en is duidelijk over Marciano

Slot had nederlaag Feyenoord niet verwacht en is duidelijk over Marciano

20-03-2022 17:33 Laatste update: 17:41
95

Arne Slot vindt de nederlaag van Feyenoord onterecht. Lang had hij het gevoel dat zijn ploeg de overwinning weg zou slepen uit Amsterdam. Het liep anders. 

Slot heeft Feyenoord tot in de puntjes voorbereid en zag vanaf de bank hoe Ajax in de eerste helft opgerold werd. "Het enige dat overheerst is het resultaat en dat zal maandag ook zo zijn. Zij hebben heel aanvallend en risicovol Ajax onder druk proberen te houden. Daar kregen we de beloning voor met de 1-2", zegt Slot tegen ESPN.

Wedden

Meer odds

Het plan van Slot werkte: Ajax volle bak onder druk zetten. "Je bent afhankelijk van de kwaliteit van de tegenstander. Als ze er onderuit komen moet je het accepteren en wat verder terug. Dit hebben we ook laten zien in De Kuip. We hebben Ajax er toen slecht uit laten zien, zoals ik het noemde. Ik vond Ajax niet goed spelen en had niet het gevoel dat de goal zou vallen. Ik weet niet precies waar wij recht op hadden, maar in ieder geval niet op een nederlaag."

Marciano
Slot is kritisch op doelman Ofir Marciano, die niet vrijuit ging bij de 1-1 van Sébastien Haller en 2-2 van Dusan Tadic. Slot zegt het niet hardop, maar neemt zijn doelman het een en ander kwalijk. "Dat is lastig als je daar het woord verwijten aan moet koppelen. Als er een vrije trap vijf meter bij de achterlijn binnengeschoten wordt, hadden we dat allemaal anders willen zien, laat ik het dan zo zeggen. Hij zal er zelf ook niet goed op terug kijken."

Op de persconferentie na afloop is Slot meer uitgesproken. "Dit is het gevolg van dat we afgelopen zomer hebben moeten bezuinigen. Met Justin Bijlow hebben we de nummer één van Nederland, maar met Ofir hebben we de nummer één van Israël. We hebben een keeper aangetrokken die goed genoeg is om voor Feyenoord te spelen, maar niet van het niveau Justin Bijlow is. Ofir heeft vorige week een uitstekende wedstrijd gekeept. De eerste goal zou ik terug moeten zien of zijn zicht misschien belemmerd werd, maar het is een logisch gevolg."