Ten Hag strooit met complimenten: 'Als je zo invalt, is basisplek een overweging'

Ten Hag strooit met complimenten: 'Als je zo invalt, is basisplek een overweging'

20 March - 20:20
189

Erik ten Hag baalt ervan dat Antony zijn shirt uittrok na zijn treffer tegen Feyenoord, maar de Ajax-coach is wel lovend over het 'temperament' van de Braziliaan. Na de gewonnen Klassieker kan Nicolás Tagliafico ook op lof rekenen. Ten Hag sluit een basisplek voor de Argentijn niet uit.

Antony was na het treffen tussen Ajax en Feyenoord de meest besproken speler. De aanvaller maakte de winnende goal, trok zijn shirt uit, kreeg geel en incasseerde niet veel later zijn tweede prent voor tijdrekken. Ten Hag is na afloop zeer te spreken over Antony. "Hadden we maar iets meer van dat temperament in Nederland", stelt de coach voor de camera van ESPN. "Je shirt uittrekken kan niet, dat is ongedisciplineerd. Maar het temperament wat hij brengt, heeft ook rendement."

Tagliafico is de volgende die op complimenten van Ten Hag kan rekenen. De Argentijn viel sterk in en gaf de assist bij de winnende treffer. "Ik heb meer dan elf basisspelers. Als we Nico nodig hebben, dan staat hij er en zelfs meer dan dat. Hij zou ook in de basis kunnen staan. Als je zo invalt zoals hij deed, dan is een basisplaats een overweging. Niet alleen de assist, maar ook de andere taken voerde hij uitstekend uit."

Door de overwinning blijft Ajax de koploper van de Eredivisie. Na de interlandbreak nemen de Amsterdammers het - zonder Antony - op tegen FC Groningen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s