PSV en Schmidt jagen op Ajax: 'Dan waren we nu eerste geweest'

PSV en Schmidt jagen op Ajax: 'Dan waren we nu eerste geweest'

21-03-2022 07:11
118

PSV zit Ajax op de hielen in de titelstrijd in de Eredivisie. Coach Roger Schmidt ziet dat zijn ploeg richting het einde van het seizoen op stoom aan het komen is, maar tegelijkertijd afhankelijk is van de rivaal uit Amsterdam.

De Eindhovenaren mochten zondag even hoop koesteren tijdens De Klassieker. "Toen we naar buiten gingen voor de warming-up was het nog 1-2. Wat er daarna is gebeurd, had ik niet meegekregen, omdat ik me op mijn eigen wedstrijd aan het focussen was", zegt Olivier Boscagli in De Telegraaf. Schmidt beseft dat het een verkeken kans is, nadat Ajax alsnog met 3-2 won. "Als Ajax had verloren, waren we nu eerste geweest."

PSV heeft nog zeven wedstrijden om de concurrent te passeren, te beginnen met een uitduel bij FC Twente. De equipe van Schmidt is nog in de race voor drie prijzen. "We gaan voor alle drie en kijken wat mogelijk is. Het kan ook nog zo zijn dat we geen prijs pakken dit seizoen", aldus de Duitser, die tevreden is. "Wat de spelers in de laatste weken hebben gedaan, is echt fantastisch. We hebben alle doelen bereikt, maar ik heb de ploeg direct na de wedstrijd gezegd: Dit was alleen nog maar de warming-up voor de belangrijkste fase van het seizoen. Dat zijn de komende weken, waarin alles beslist gaat worden."

PSV begint aan die cruciale fase met meerdere spelers die in topvorm lijken te verkeren, onder wie Eran Zahavi. "Het heeft even geduurd voordat Eran de juiste vorm had na zijn blessure. Maar nu is hij on fire. Hij maakt goals en werkt hard voor het team. Dat hij het nu goed doet, heeft ook te maken met hoe het team in zijn totaliteit speelt. Er wordt goed bewogen, de spelers kunnen elkaar goed vinden en de bezetting in de box is heel goed. Daardoor kan ook Eran zijn goals maken."