PSV staat niet spelende Gakpo af aan Oranje: 'Zijn professioneel, geen probleem'

PSV staat niet spelende Gakpo af aan Oranje: 'Zijn professioneel, geen probleem'

20 maart - 20:04
35

Cody Gakpo liep donderdag tegen FC Kopenhagen een blessure op en is er nog een paar weken uit, maar zal zich tóch bij Oranje melden. PSV-trainer Roger Schmidt bevestigt dat zijn speler betrokken zal worden bij de komende interlandperiode van het Nederlands elftal.

PSV won zondag zonder zijn vedette met 5-0 van Fortuna Sittard en na afloop kwam de situatie van Gakpo ter sprake. "Ze vroegen hem om toch deel uit te maken van de nationale ploeg, om wat informatie te delen en aanwezig te zijn bij een paar bijeenkomsten. Dus ze zullen voor hem zorgen", aldus Schmidt in gesprek met ESPN.

De Duitse trainer heeft ook geen problemen met het verzoek van de KNVB. "Ze zijn erg professioneel, geen probleem. Hij zal daar zijn en dan wachten hij totdat de interlandbreak voorbij is. Of hij kan spelen? Dat zou heel goed nieuws zijn, maar dat verwacht ik niet", sluit Schmidt lachend af.

Het Nederlands elftal speelt oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland. PSV hervat op 2 april – al dan niet met Gakpo – de competitie tegen FC Twente, speelt daarna zijn eerste wedstrijd tegen Leicester City en strijd op 17 april om de KNVB Beker met Ajax.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie