'Mijn gevoel zegt dat PSV aan het einde van de rit met de schaal in handen staat'

'Mijn gevoel zegt dat PSV aan het einde van de rit met de schaal in handen staat'

21-03-2022 19:29
133

Aad de Mos verwacht dat PSV in de Eredivisie nog over Ajax heen klimt. De voormalig trainer zag de Eindhovenaren met goed veldspel winnen van Fortuna Sittard (5-0), na drie dagen eerder FC Kopenhagen te hebben overklast (0-4). 

In Denemarken speelde PSV zijn beste wedstrijd onder Roger Schmidt, vindt De Mos. "Ondanks een goede tegenstander, speelde PSV een heel goede wedstrijd. Die lijn hebben ze doorgetrokken tegen Fortuna. Ik verwacht een ontknoping vanjewelste in de competitie", geeft hij aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Ajax ontsnapte in De Klassieker in de slotfase (3-2), waardoor het gat met PSV twee punten blijft in het voordeel van de Amsterdammers.

Toch denkt De Mos dat de ploeg van Schmidt in mei op het Stadhuisplein staat. "Ze gaan aan het langste eind trekken. Na de interlandperiode volgt een belangrijk weekend. PSV op bezoek bij FC Twente: moeilijk. Ajax op bezoek bij FC Groningen: ook moeilijk. Maar mijn gevoel zegt dat PSV aan het einde van de rit met de schaal in handen staat."

Na de interlandbreak heeft Schmidt weer meer te kiezen in de defensie. André Ramalho keert terug van een enkelblessure, maar De Mos pleit ervoor om Jordan Teze te laten staan. "Ik zou even niet aan de verdediging zitten", aldus de analist. "Op een gegeven moment komt Ramalho wel aan zijn minuten met blessures en schorsingen. Maar Teze moet nu blijven staan. PSV speelt top nu."